Grup d’investigació de xarxes socials: projecte centrat en l’estudi de l’ús de xarxes socials per a l’educació superior. Aquest estudi gira entorn de dos objectius: identificar, estudiar i conèixer l’aplicació de les xarxes socials més adients per a la comunicació entre professors i alumnes dins la seva dinàmica de classe; i l’estudi, la identificació i l’aplicació de xarxes socials que ajudin els docents dins la seva pràctica d’investigació.
8 de novembre del 2011

No podrem superar la crisi educativa amb el model tradicional a les aules (Curtis W. Johnson)


Per què relacionam les xarxes socials i l'educació?
En un primer acostament a les xarxes socials, qui no n’està familiaritzat pot trobar que és un entorn caòtic, excessivament ampli i lliure, en el qual és complicat establir pautes, i també que és gairebé impossible controlar-lo al 100%, i hem de dir que en certa manera tindrà raó: les xarxes socials ens poden semblar esponges que ens absorbeixen, la idea és aplicar-les a l’educació amb finalitats molt concretes i delimitades.
En principi, podríem pensar que això res té a veure amb l’educació, però hauríem de precisar-ho més: no té a veure amb els models educatius tradicionals, sinó amb situacions d’ensenyament-aprenentatge en les quals siguin fonamentals la creativitat i la interacció.


És una empenta més per adaptar l’educació a les noves maneres de comunicar-se que apareixen al nostre món (en el cas de Twitter, pensem en la cobertura que s'ha donat, a escala mundial, a fets com ara el terratrèmol a Fukushima o les revoltes al món àrab). 

Així, de manera general, podríem dir que, entre d’altres coses, i amb vista a aplicacions educatives, les xarxes socials faciliten: una comunicació fluïda (tothom pot participar-hi de manera fàcil); aquest aspecte es veu accentuat pel fet que els alumnes ja dominen com funcionen les xarxes socials (entrar-hi, convidar, interactuar…), el professor només ha de guiar-los en el que han de fer i el que no, sols ha d’ensenyar-los a fer-ne un ús adequat.
 

La cita que forma el títol del post s'ha extret de:
Hola! Subscriviu-vos al nostre feed RSS feed i rebeu les nostres actualitzacions per email, o seguiu-nos a Twitter.
Nom: Email:

2 comentaris:

Maria del Mar ha dit... at 5 de desembre del 2011, a les 14:58

La veritat és que les xarxes socials cada cop tenen més incidència en tots els àmbits.
L'ús que se n'ha fet a les revoltes àrabs recorda l'ús que hi hagué a l'Estat espanyol l'11-M amb el famós "pásalo". Avui ningú hauria usat els missatges de text.
L'educació no n'és un cas aïllat, i cada cop més ens haurem de fixar en allò que aquestes xarxes poden aportar: flexibilitat, creativitat...; sense deixar de vigilar aquells aspectes que poden se perillosos i que la tecnologia pot facilitar, com el poc aprofundiment en els temes, confondre l'existència de quelcom a les xarxes com a cert sense conèixer-ne les fonts, la identitat digital la gestionada... res, però, que no trobem en el món d'Internet en general.

Jennifer ha dit... at 25 de febrer del 2016, a les 5:01






Thanks for posting the exact details,its really a good information..

Graphic Design Tutorials

Publica un comentari a l'entrada