Grup d’investigació de xarxes socials: projecte centrat en l’estudi de l’ús de xarxes socials per a l’educació superior. Aquest estudi gira entorn de dos objectius: identificar, estudiar i conèixer l’aplicació de les xarxes socials més adients per a la comunicació entre professors i alumnes dins la seva dinàmica de classe; i l’estudi, la identificació i l’aplicació de xarxes socials que ajudin els docents dins la seva pràctica d’investigació.
25 de juliol del 2012

MOOC i les xarxes socials

Darrerament, la Stanford Univerity i Google han oferit cursos utilitzant el concepte MOOC (Massive Open Online Course). Bàsicament MOOC és un curs on els participants i els materials del curs es troben dispersos arreu del web. El curs ha de ser obert i funciona molt bé si el nombre de participants és molt alt. S'utilitzen metodologies d'aprenentatge en línia gratuïtes i es basa en l'aprenentatge participatiu. Tot plegat l'ha fet molt atractiu per a milers de participants.

Aquest vídeo explica de manera molt clara i senzilla què és un MOOC:



Tal com es veu al vídeo i com explica @edans al seu article, les xarxes socials són un element fonamental en aquests cursos:
Utilizar una plataforma concreta que el alumno no volverá a encontrarse en su vida cotidiana salvo que esté participando en un curso supone el desarrollo de un entorno “artificial”: lo ideal es utilizar herramientas estándar, con las que el alumno ya suele tener familiaridad, con barreras de entrada bajas o nulas, y que pueden ser coordinadas de manera laxa, de tipo blogs, foros, Twitter, redes sociales, vídeo, etc.

17 de juliol del 2012

Movim, la teva pròpia xarxa social

Movim (My Open Virtual Identity Manager) és un projecte francès de codi obert i està desenvolupat amb PHP i Mysql. Es pot instal·lar a un servidor propi o es pot fer una subscripció a un servidor de Movim.

És la competència directa del popular Elgg.

Movim ofereix totes les característiques més comunes de les xarxes socials més popular i asseguren total control sobre les dades que es comparteixen. A més existeix la possibilitat d'exportar i importar les dades.

Ideal per aquelles organitzacions o empreses que necessiten controlar la privacitat de les dades.